In strijd met wat er eerder werd aangekondigd, zal Aqualectra in de toekomst, naast electriciteit ook geen water meer produceren bij Mundo Nobo. Naar verwachting zal de water produktie op Mundo Nobo in 2020 stoppen en blijft de plant bij Fuik voorlpig als enige over.

Volgens directeur Darick Jonis zal een studie moeten gaan uitwijzen wat het beste alternatief zal worden voor de verdere produktie van drinkwater op Curacao, zolang deze activiteiten maar niet storend zijn voor de Toeristen Industrie.

Het terrein bij Mundo Nobo is nog in eigendom van Aqualectra, maar zal zodra de sloopwerkzaamheden zijn afgerond worden overdragen aan een nieuwe ‘exploitant’. Jonis verzekerd dat de kantoor gebouwen mogen blijven staan en dat deze waarschijnlijk nog in aanmerking komen om misschien aangewezen te worden als monument.

Anderzijds geeft Jonis alvast verwarrend aan dat die keuze uiteindelijk zal moeten worden overgelaten aan de toekomstige ontwikkelaar. Met de sloopwerkzaamheden bij Mundo Nobo werd in 2015 al begonnen. Gasturbine 2 voor de opwekking van electriciteit met een capaciteit van 20 Megawatt verhuist volgend jaar naar de Dokweg.

Curacao heeft sinds de invasie van de belasting vermijdende toeristen industrie te kampen met een enorme werkeloosheid van 40% onder de lokale bevolking. Ook worden de lonen en salarissen nauwelijks nog geindexeerd, met de gevolgen van dien.

Het eco-terrorisme draagt dus niet bij aan de algemene ontwikkeling van Curacao.

Armoede en criminaliteit vormen schering en inslag en verbannen bovendien de lokale bevolking naar tweede rangs burgers teneinde buitenlandse entiteiten met de veren te laten pronken.

De originele Traditie & Cultuur van Curacao zijn hiermee volledig verloren gegaan. Prijzen stijgen de pan uit, zodat buitenlandse ondernemers de rangen en standen in de maatschappij mogen gaan bepalen en controleren. De herkolonisatie luid daarmee een nieuw tijdperk in als de lokale bewoners alleen nog maar mogen dienen als lage loon slaven voor hun rol in de kapitalistische horror show.

De media is de grootste boosdoener in deze satirische affaire, omdat zij ipv waarheidsonderzoeken de herkolonisatie een warm hart toedienen. De Etnische Zuiverig & Economische Deportatie zijn hier het direkte gevolg van.

Immiddels heeft de helft van de lokale bevolking Curacao al verlaten en werd en werd de middenklasse vervangen door NL’se derde-rangs staatsburgers, die zich allen op een beestachtige wijze komen verijken ten koste van de lokale ontwikkeling.

De enige wijze op deze verkapte annexatie nog enigzins een halt toe te roepen en de levensvatbaarheid van de eilanders nog enigzins in stand te houden, is een “onmiddelijke” vergunnigen stop voor de Horeca bedrijven en allochtone gastarbeiders, die de kaas van het brood komen eten. Ook behoort een aanzienlijke loonsverhoging tot een mogelijke tijdelijke oplossing.

De werkwijze van Aqualectra draagt hier helaas ook aan bij. Vernietigen van eeuwen oude handels tradities en de daaraan verbonden cultuur vormen het draagvlak van de economische bezetting.

NL’se Rovers & Plunderaars / AA-Magnum Analyst News 2017.

SHARE

Leave a Reply