Dankzij de Orkanen Irma & Maria, die twee maanden geleden, die St.Maarten en Puerto Rico teisterden, werden als alternatief vele cruiseboten naar Curacao verzonden. Of dit nog wat opleverde voor de staatskas wordt niet gemeld door de media.

Wel wordt de bouw van een tweede pier gepromoveerd door lokale NL’s talige kranten. De return of investment blijft een schimmige kwestie inzake, mede omdat de feiten duidelijk aanwijzen dat het toerisme nauwelijks bijdraagt aan staatskas.

Curacao wordt als vakantie paradijs gezien, voornamelijk omdat de ABC eilanden buiten de orkaan zone liggen en de T-industrie dus kunnen profiteren van de omstandigheden. Intussen pakken bussen die zonder vergunningen opereren, de klanditie af van de lokale taxi sector, wat veel frictie met zich mee brengt.

De belasting ontwijkende toeristen industrie verlaagt de lokale bewoners tot tweede rangs burgers, mede omdat er geen OB geheven kan worden op reizen die in het buitenland afgerekend worden. In een eerdere fase wist het CTB 5 jaar lang de “Roomtax” te mogen incasseren, waardoor ook deze inkomsten aan de neus van de bevolking voorbij schoten.

De meeste hotels en resorts genieten bovendien van de zogenaamde tax holidays, waardoor naast het mislopen van OB ook de WB een wassen neus blijkt te zijn. Intussen gaan de lokale schoolkinderen met honger naar school dankzij 40% werkeloosheid en de daaraan verbonden armoede en criminaliteit.

Corrupte lokale politici tekenen allerlei waardeloze overeenkomsten met koloniale entiteiten, waar de discriminerende media geen woord over laat vallen. De kosten van de zogenaamde ‘ontwikkeling’ moeten anderzijds wel door het volk gedragen worden? Zo kan iedereen rijk worden, als een ander de kosten betaald, maar de baten buiten kijf blijven.

Het wordt tijd dat de politiek de handen ineenslaat op dit groeiende probleem aan te pakken, voordat het helemaal uit de hand loopt. De economische deportatie van de landskinderen kan zo niet door blijven gaan.

Curacao is van de Curacaowenaar (belasting betaler) en niet van de toerist. Deze mogen onze cultuur komen bezoeken, en moeten als zodanig daarop afgerekend worden, zodat we allemaal vooruit gaan in de portemonnee, en niet zoals nu alleen de belasting ontduikende bedrijven.

Antilliaanse-Nieuws-Blad / AA Magnum News 2017.

SHARE

Leave a Reply