Al sinds jaar en dag wordt op Curacao vloeibaar chemisch afvalwater afkomstig van Hotels en water met vet afkomstig van Restaurants in de zee geloosd. De Milieudienst maakt hier geen probleem van, omdat er geen faciliteiten zijn die deze schadelijke stoffen kunnen verwerken?

Zwaar vervuild afvalwater wordt dus nog steeds bij “Shoot” in de zee geloosd, maar ook op diverse andere plaatsen in de natuur van het eiland. De riool afval ondernemers klagen al jaren over het feit dat er geen lokatie is voor verwerking van chemisch verontreinigd afvalwater!

Eind vorig jaar reageerden de ondernemers en Rioleringsbeheer hoopvol op de presentatie van het nieuwe waterinnamepunt. Helaas kan deze nog niet door iedereen in gebruik worden genomen. Intussen krijgen de afval vervoer bedrijven wel nog boete’s voor het tonen van hun wangedrag!

Ook wordt zout afvalwater met schoonmaakmiddelen van Cruiseschepen en residu uit volgelopen beerputten, rechtstreeks in de zee gedumpt? Volgens Minister van Gezondheid, Milieu & Natuur, Suzy Camelia-Romer moeten alle vervuilers weldegelijk gelijk worden behandeld.

Natuurstichtingen maken zich terecht zorgen over het beleid, waarbij er flink geld verdient wordt met het lozen van schadelijke stoffen in de natuur. Ook de Horeca sector maakt gretig misbruik van de mazen in het systeem en verklaren zichzelf heilig, als ecologische voorstanders bij het verkopen van hun tickets voor kamers en etentjes op het internet. Door deze misleiding stromen er miljoenen meer binnen in de NL’se reisburo kassa’s

De ontwikkeling gaat hier dus ten koste van de natuur, en dat is in deze tijd van bewustzijn toch wel op z’n minst een misdaad. Het invoeren van eco-tax kan hier een oplossing voor bieden, daar bestaan al formules voor, maar dat laten CHATA en het corrupte CTB die de toerisme sector vertegenwoordigen zeker niet toe.

De minister zou per direkt een een verbod moeten invoeren, waarbij ook toezicht gehouden wordt op de uitvoering van de controle’s. Het verbod moet dan opgenomen worden in alle Hindervergunningen die vanaf heden worden uitgegeven! En indien er sprake is van ontheffing, dient dit duidelijk in hindervergunning te worden aangegeven.

Anders moet men gewoon maar stoppen met het afgeven van Horeca vergunningen, totdat de vervuilers met een acceptabele oplossing komen!

Crickey Conservation Society Curacao 2017.

SHARE

1 COMMENT

  1. Praten we nog niet over het chemisch afval en wat om de zoveel maanden gedumpt wordt, radio actief afval

Leave a Reply