De overname van de Isla raffinaderij door de Chinese Guangdong Zhenrong Energy (GZE) zal de economie op Curacao flink gaan stimuleren in de nabije toekomst.

Alvorens de gemoderniseerde raffinaderij en/of nieuw te bouwen raffinaderij na 2018 voltooid zal worden, zal er in de tussentijd een nieuwe LPG terminal gebouwd worden door Titan Petrochemicals Group Ltd. bij Bullenbaai.

Verwacht wordt dat de onderhandelingen inzake het project een jaar in beslag zullen nemen. De bouw van de terminal zal vermoedelijk voor 2019 gaan plaatsvinden en bovendien de hoognodige werkgelegenheid opleveren.

De Chinezen bedingen op deze wijze een aanzienlijke bijdrage aan de economie. Ook zullen zij bijdragen op het gebied van Sport & Educatie, iets wat de afgelopen jaren in de modder was gezakt en voor morele armoede zorgde.

Het toerisme en financiele sectoren op Curacao leveren geen genoeg geld op voor lokale bevolking en dienen grotendeels als wasmachines voor de drugshandel en zorgen desalniettemin voor extreme milieuvervuiling, omdat afval uit deze industrie nog steeds in de zee en op land geloosd en gedumpt worden.

De carbon footprint van de toeristen fabrieken op Curacao is op z’n minst schrikbarend te noemen. Een passagier die vanuit Amsterdam met de KLM op en neer vliegt levert een emissie op die bijna gelijk staat aan de gemiddelde uitstoot van een Nederlander per jaar! Bovendien nemen de resorts ook de mooiste plekjes op Curacao in beslag.

In Europa staat NL aangemerkt als het stoutste jongetje van de klas als het gaat om lucht-, water en bodemvervuiling! Met de natuur hebben de kapitalisten namelijk niets te maken als het om geld binnen harken gaat. De corrupte nep media verzint er wel een mooi verhaaltje omheen, wat duizend keer herhaald wordt om de hersenen van het publiek zodanig te spoelen, dat deze zelfs een hekel krijgen aan de vervuilende feiten.

De regering op Curacao laat zich foppen en speelt als een hofnar mee om zogenaamd bij een groep te horen die hun geluk alleen nog maar kunnen uiten doormiddel andermans geld uit te geven. Geluk kan volgens deze groep met geld gekocht worden. Helaas komt geluk van binnen uit en niet van buiten af. Maar voor de inhalige kapitalisten dat is wel goed, want dan blijft het geld tenmisnte rollen naar de zakken van aangewezen uitbuiters.

De bouw van een geldverslindende tweede pier voor cruise schepen is daar een goed voorbeeld van. Ook de bouw van een vijf-sterren ziekenhuis is niet gewijd aan de lokale bevolking, maar voor pensionado’s die de kas van de NL’se horeca ondernemers zal moeten gaan spekken. Dat grapje kost de lokale belasting betaler een half miljard.

Niet zo gek, dat Curacao kampt met blijvende begrotings problemen. Ondertussen wordt Otrabanda omgedoopt tot een zogenaamd cultureel centrum voor toeristen, waarbij een prijzen oorlog er voor zal zorgen dat men de economische discriminatie verder zal mogen uitbreiden.

Curacao wordt steeds minder van de belastingbetaler en steeds meer van de kolonialiserende buitenlandse machthebbers en hun beunhazende netwerken. Kanslozen ervaren deze bewering per saldo als negatief.

Hoe dat ook is het NL niet bepaald gelukt om de laatste strohalm als inkomsten bron voor de eilandskas het ravijn in te duwen. Nadat de exploitatie van de luchthaven en de zeehaven al aan derden werd geschonken, zal de Isla wel in deugdelijke handen blijven om de eilandbewoners alsnog van enige inkomsten te voorzien!

De belastingdienst start nu met een razia-campagne om fl.50 miljoen van de straat te plukken, terwijl resorts zoals Chogogo dat gat voor 50% zouden kunnen dichten als zij hun achterstellige room tax nog even af dragen! Dat er geen beslag werd gelegd op de eigendommen, spreekt voor zich in de context van deze deceptie.

We moeten het dus voorlopig van de Chinezen hebben, want anders schijnt er geen licht meer aan het einde van de tunnel. De extreem hoge werkeloosheid cijfers zijn daar het bewijs van. Deze bedroevende ontwikkeling heeft onder andere te maken met de ongelijke scholingskansen die Curacao over de laatste 20 jaar moest dulden.

De gevolgen van deze twee factoren zorgen op hun beurt dan weer voor intense criminaliteit en mensenhandel, waarvan de slachtoffers als lage loonslaven door het leven moeten in de vorm van beroofde gastarbeiders.

De NL’se ondernemers profiteren hier kosteloos van en proberen met man en macht de lonen bevroren te houden, zodat deze niet naar behoren geindexeerd kunnen worden om het levenspeil van de lokale bevolking en de gastarbeiders op gang te houden.

Dit zorgt op haar beurt dan weer voor de economische deportatie van de landskinderen richting NL, waar zij de rest van hun leven in de koude moeten doorbrengen, zodat het herkolonisatie process met succes afgesloten mag worden. Wie droomt deze nep ontwikkeling nog tegen te kunnen houden heeft het waarschijnlijk goed mis.

Veni, vidi, vici.

Crickey Conservation Society 2017.

SHARE

1 COMMENT

Leave a Reply