De politieke verraders (MAN) van het eilandgebied Curacao hebben de governeur verzocht om de verkapte curatele stelling te verscherpen en het toezicht om de lokale autonomie te verzwaren.

Als de dictatuur in Nederland hier gehoor aan geeft is het voorbij met de democratie op Curacao. Ongeveer 25 jaar geleden trof Nederland maatregelen om Curacao (wederom) te gaan ontwikkelen, alsof er geen genoeg geldverkeer voorradig was.

Na de opstand van 1969, liet de NL’se politiek Curacao als een baksteen vallen om later de scherven zogenaamd op te mogen komen opruimen om de graai cultuur een draai te geven.

Sindsdien werden gelijke scholingskansen inhoudelijk en systematich afgeschaft, steeg daardoor de criminaliteit, gingen de belastingen omhoog en groeide de werkeloosheid en armoede enorm.

De koopkracht ging in een rap tempo omlaag en de lonen werden bevroren. De inkomsten uit de zogenaamde ontwikkeling werden niet met de bevolking gedeeld, terwijl deze wel met haar belastingcenten de infrastructuur mochten bekostigen voor de ontwikkelaars van huis uit.

Als de Curacaosche overheid op de knieen moet om voor geld te bedelen, worden de verzoeken als zodoende keihard afgewezen. Op deze wijze kan de lokale bevolking het schip niet op koers houden, en zullen nog meer schoorstenen stoppen met roken. De kanslozen worden systematisch met de KLM naar NL gedeporteerd.

Inmiddels staan er 8.000 woningen leeg, maar dezelfde achterban-politici van de partij MAN, blijven bouwvergunningen verstrekken, ook al is dit in gebieden waarvoor wettelijk andere bestemmingen gelden. Bovendien is het eiland nagenoeg volgebouwd, waardoor de wegen verstopt raakten, en nu voor veel frustratie zorgen.

Omdat de laatste coalitie wederom een grote flop bleek te zijn (te veel onderlinge tegenstrijdigheden), moet de kogel nu maar door de kerk om de nieuwe gestalde middenklasse rugdekking te geven, zodat het eiland verder ontwikkeld kan worden door buitenlandse entieiten die alleen hun hebzucht & ego pogen te strelen.

De toeristen sector (CHATA/CTB) heeft het nu voor het zeggen op het eiland. Deze sector wordt geeneens vertegenwoordigt door een eigen (betrouwbare) ministerie. Alle bovengenoemde factoren leiden tot meer corruptie in de samenleving, maar daar geven de lokale fascistische dagbladen, Schotte gewoon de schuld van.

Schotte is in de koloniale beleving de boef en de anderen criminelen en volksverraders die het eiland toeeigenen, plunderen en bezetten zijn de nette mensen? Hoe verward kunnen mensen geraken? De NL’se handelswijze is daarom buitengewoon intimiderend. Herinneringen zijn wat de ogen niet meer kunnen zien, en de deceptie is daarom compleet.

Verder blijven de toegepaste mechanismen aan de ordee, en zal MAN (& Cooper) deze uitdaging (bedreiging) misbruiken om de andere partijen aan te sturen om met een tussentijdse (politieke) oplossing te komen (voor de aanstaande verkiezingen), zodat er nog wel snel zaken overgeschreven kunnen worden, teneinde de plunderende machtmisbruikers de laatste tactische hand toe te reiken.

Het CAP-vliegveld (en het bijhorende beleid) werd al aan buitenlandse derden overgedragen, nu haven nog, en klaar is Kees. Met die twee verloren factoren, zal Curacao “nooit-meer-de-verworven-autonomie-kunnen toepassen”!! We dienen als slaven van het systeem, en de maatschappelijke verantwoording wordt weggecijferd met economische winsten die “de-bezetters” zich (mogen) toeeigenen.

Curacao wordt op een schandalige wijze geprostitueerd door enititeiten die niks met de lokale bevolking te schaften willen hebben. Fatsoen bestaat in deze kapitalistische wereld niet meer, dat is goed te zien aan de resultaten die bedrogen worden overgedragen door de gecorrupteerde media. Wie sterk is wint gewoon.

Crickey Conservation Society 2006.

SHARE

Leave a Reply