Minister Suzy Camelia-Romer van Gezondheid, Milieu & Natuur heeft per direkt een verbod ingevoerd op het kappen van mangrovebomen langs onze kustwateren. Ook heeft zij haar ministerie opgedragen de nodige wetgeving te maken ter bescherming van de mangrovenbossen op Curacao!

Hogere wereld wetgeving voorziet allang in deze maatregelen om de kraamkamers van de natuur tegen eco-terroristen in bescherming te nemen. Vooral de toeristiche ontwikkeling vormt een bedreiging voor de natuurlijke kringloop.

De mangroven zijn zeer belangelijk voor Curacao als het gaat om het beschermen van de visstand, zowel als de woonomgeving voor vogels, krabben en koraalriffen. Dankzij de mangroven worden de kustlijnen beschermd en mede daarom hebben we ook mooie stranden op het eiland!

In dit kader wijst minister Romer naar verschillende internationale verdragen, die ook voor Curacao gelden, zoals het Verdrag van Cartagena en het Verdrag van de Biologische Diversiteit. 

Jarenlang hebben ontwikkelaars misbruik kunnen maken van de mogelijkheid om zich te verrijken ten koste van de natuur. Deze entiteiten verdienen nou miljoenen per maand, zonder daar iets over af te dragen. In de toekomst zal een soort eco-tax een einde maken aan deze misdaden jegens Curacao.

Sommigen proberen er nog een mooi verhaal van te maken, door te stellen dat eco-toerisme belangerijk is voor Curacao, maar eco-toerisme is een tegenstrijdig gegeven dat gebasseerd wordt marketing en winstneming.

Iedere passagier die met een vliegtuig het eiland bezoekt stoot per vlucht meer CO2 de ruimte als een (1) heel jaar rondrijden in V-8 voertuig!

Crickey Conservation Activist Society 2017.

SHARE

1 COMMENT

  1. Was het niet deze minister die als raadsvrouw toentertijd voor mevr Elhage de mazen in de wet heeft gebruikt om de dolfijnenhandel te rechtvaardigen op Curaçao.
    Als aandeelhoudster van Seaquarium heeft ze alles gedaan om het geld via vele dode dolfijnen binnen te krijgen.
    Nu speelt ze de heilige natuurbeschermer! Geweten?

Leave a Reply