De media op Curacao hebben het hard te verduren en worden monddood gemaakt, nu dat de bijdrage van reclame gelden hun beste tijden hebben gekend. Meerdere lokale kranten, radiozenders en televisiestations zullen de jaarwisseling daarom niet meer meemaken.

Volgens de hoofdredacteur van La Prensa, Mariano Heyden zal het doek vallen voor deze krant, maar ook voor de andere papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Notisia. Na het overlijden van Adolf August Jonckheer, wensen de erven er niet meer mee door te gaan.

Curacao telt nog zes andere lokale dagbladen die wel door NL’se sponsoren overeind kunnen worden gehouden. De AD, Vigilante en Amigoe doelen hier de voornaamste te zijn, terwijl Nobo, Extra en Bala ook hun vege lijf proberen te redden om hun kop boven water te houden.

Heyden noemde verder dat met name CBA TV, maar ook TeleCuracao te kampen hebben met te weinig reclame inkomsten. Curacao staat onder koloniale curatele en dit soort feiten vallen nu niet meer onder de tafel en banken te schuiven.

Andere digitale edities die de samenzwering openbaar wensen te maken, worden door Google, Facebook en internet trolletjes aan de kant geschoven, zodat de belastingntwijkende nep ontwikkeling haar doorgang kan blijven baren.

Met een lokale werkeloosheid van 40%, wat leidt tot tierende armoede en de daaraan gekoppelde criminaliteit valt daaraan niet veel meer op af te dingen.

Antilliaanse Dag-Nieuws / AA-Magnum Analyst Blog News Site 2017.

SHARE

Leave a Reply