De politiek op Curacao speelt een kwalijk spelletje ter kwader trouw mee, wat er op gericht is om de eigendommen van het Eilandgebied, dat wil zeggen de belastingbetaler, aan buitenlanders te verpatsen.

De NL’se “onroerend goed” maffia, koopt het hele eiland voor de appel en en ei op, zodat de ‘ontwikkeling’ kan voortduren, totdat de democratie geheel verdwenen is. De huidige dictatuur bestaat uit misdadigers, die de lokalen laten bloeden, zodat (alleen) zij en hun fascistische opdrachtgevers er beter van kunnen worden.

Een avondje eten staat tegenwoordig gelijk aan het bedrag waarvan een arme familie (onderstand) twee-weken mee moet rond zien te komen? De tekorten op de Eilands Begroting komen tot stand, omdat de burger de infrastructuur moet ophoesten, terwijl het toerisme hoogtij viert? Dit kan allemaal onder toezicht van het CfT. Helaas ligt de eindverantwoordig niet bij deze groep van wijze mannen?

De Homogeniteit van het Constitutioneel Recht binnen het “Koninkrijk” is gebakken lucht. Het Koninkrijk kan op zichzelf op geen enkele wijze een “Democratische Rechtstaat” worden genoemd. Het Koninkrijk heeft namelijk geen rechtspersoonlijkheid, het heeft geen zetel, en het heeft geen geld!

Het heeft wel een regering, maar dat is de NL’se regering, aangevuld met thans drie “Gevolmachtigde Minsters” uit de Caribische Rijksdelen, een duidelijke minderheid binnen die regering? Het heeft verder geen Parlement, en kent geen democratie van enige betekenis.

Beslissingen van de regering van het Koninkrijk (lees : Den Haag/Nederland), kunnen niet ter discussie worden gesteld bij de rechter, zelfs niet indien ze berusten op eenzijdige en incorrecte interpretatie vn het Statuut!

Curacao wordt beroofd en geplunderd, terwijl de landskinderen mogen degraderen tot Tweede-Rangs Burgers. De toeristische nep-ontwikkeling brengt geen (genoeg) geld in het laatje, waarbij de invasieve en annexerende kapitalistische nep-elite in een later stadium toch ook achter het net zullen gaan vissen, als de leugens in de kranten niet meer doorgeslikt worden door de bevolking en/of de simpele overige belasting betalers.

Het nieuwe Ziekenhuis zorgt mede voor de grote gaten in de huidige (CfT) Eilandsbegroting! Zo worden er 100’den miljoenen over de balk gegooid, terwijl de toeritische sector onder leiding van CHATA, 100’den miljoenen mogen verduisteren van de corrupte politici. Dweilen met de kraan open.

De tweede Megapier is nog zo’n onverantwoordelijke investering, omdat de huidige pier maar voor 25% in gebruik wordt genomen? Ook moesten de fragile koraal riffen het ontgelden voor deze toeristische hoax.

Crickey Conservation Society.

SHARE

Leave a Reply