Volgens een artikel in de Elsevier, wilt de D66-Kamerlid, Sjoerd Sjoerdstra strafmaatregelen invoeren tegen het beleid en bewind van de Venezolaanse President Nicolas Maduro.

De ABC-Eilanden liggen vlak voor de kust van Venezuela en dreigen het onderspit te delven die gepaard gaat met de crisis in het rijkste olie land ter wereld. Het is voor de Venezolaanse vluchtelingen een koud kunstje om een exodus van bootvluchtelingen op gang te brengen in de richting van Aruba, Bonaire & Curacao.

Volgens het weekblad zijn de eilanden zelf verantwoordelijk en mogen vluchtelingen niet als asielzoeker doorreizen naar Schiphol. Om dit tegen te gaan kan Den Haag beter de Kustwacht en Defensie rond en op de Antillen versterken.

Vandaag werd er nog een militaire coupe in Venezuela verijdeld, terwijl verleden week Zondag, tijdens de verkiezingen, met de hoogste opkomst in de geschiedenis, een voorstander van het verbeteren van de Grondwet nog doodgechoten werd in zijn woning. In 2002 pleegden buitenlandse entiteiten ook al een coup tegen toenmalig gekozen leider, wijlen Hugo Chavez.

De toestanden in Venezuela dreigen nu ook internationaal uit de hand te lopen volgens ingewijden van de Elsevier. Het wordt daarom hoog tijd dat Nederland extra militairen naar de Antillen gaat sturen om de Venezolaanse exodus naar Schiphol de kop in te drukken.

D66 wenst nu revanche te nemen op het gedrag van Venezuela en dringt bij het NL’se kabinet en andere EU-lidstaten, er op aan om strafmaatregelen tegen Venezolaanse functionarissen te nemen en hun woningen, bankrekeningen en andere eigendommen af te pakken.

Deze dictariorale houding voorspelt weinig goeds voor de democratie op Curacao en de rest van de Koninkrijks eilanden in het Caribische gebied. Nederland heeft al verschillende militaire eenheden van de Landmacht en Marine op de eilanden gestationeerd. Ook speciale politie kaalplukteams van de R’SS’T verrichten “Koninkrijksdiensten” op de Antillen.

De zogenaamde autonome status van Curacao, is zak met gebakken lucht gebleken. Allerlei democratische (lees : dictatoriale) NGO entieiten bepalen de politiek en economie op Curacao, onder de voorwaarde dat Curacao daar aansprakelijk voor wordt gehouden. Deze merkwaardige vorm van democratie voorspelt daarom weinig goeds.

Extra militairen sturen betekent extra middelen inzetten om de onderdruking jegens het volk te versterken. Dit dan onder de noemer van de ‘veiligheid’ in verband met buurland Venezuela. Washington heeft inmiddels wel al maatregelen afgekondigd, maar die vond te D66 te zwak volgens het bepaalde artikel.

Elsevier / AA Magnum Blog-News Site 2017.

SHARE

Leave a Reply