The euro lost 5% of its value in exchange with the US Dollar. The two power economies decided to par their currencies together to withstand the upcoming disasters in the EU. BRIC countries like Brasil, China and its arch enemy India have had enough of their central banks interventions without coming out of the crisis. Western financials have drained the system and it is over before their own economies collapse.

iNews – AA 2002/ Z24

Westerse media maakt zich in haar nieuws bulletins ernstig zorgen om de koers van de euro. Deze is de afgelopen tijd wat gezakt naar een koers van rond de 1.26 met de US Dollar. Dit is nog altijd hoger dan introductie koers van 2002 en wordt er enkel en alleen een begin gemaakt op de twee zwakke valuta’s te gaan koppelen op een koers die beide machtsblokken goed uitkomen.

Zowel de economie van de VS als van de EU hangen aan een zijde draadje, waarbij de BRIC landen bijvoorbeeld geen interesse hebben om bij te springen om de koersen in stand te houden. Landen met een overschot op de handelsbalans kunnen de munten ondersteunen maar hebben daar na 5 jaar sinds de crisis van 2008 geen zin meer in. Brazilie, China en haar aartsvijand India houden de hand op de knip.

Red.iNews – AA 2002 / Z24

SHARE

Leave a Reply