Met de 36-jarige Dirk Kuyt weer terug in de basis gelederen mochten de Feyenoord fans vandaag genieten van een wervelende voetbal show in de Rotterdamse Kuip. De hattrick van Kuyt loodse de overwinning binnen.

Feyenoord werd verleden eeuw, in 1999 voor het laatst kampioen van de Nederlandse competitie. Toen in 1999 was Kuyt er niet bij. Nu, heeft hij eindelijk de fel begeerde titel samen met Feyenoord binnen. Giovanni van Brockhorst viert de titel deze keer als coach.

Omdat Roda JC geen punt kon halen tegen Vitesse, en Sparta wist te winnen in Deventer, spelen alle drie de Rotterdamse clubs volgend seizoen weer in de eredivisie. Ajax, PSV en Vitesse gaan samen met Feyenoord Europa in.

Go Ahead Eagles neemt een stapje terug en VVV zal volgend seizoen weer in de eredivisie plaats nemen. NEC en Roda JC spelen na competitie, terwijl FC Utrecht, Groningen, AZ en Heerenveen zullen uitmaken wie er nog Europa in kan.

Op 14 Mei 1940 werd Rotterdam bedolven door Duitse bommen, en nu 77 jaar later wordt Feyenoord weer kampioen en is het groot feest in de havenstad van Nederland.

Shoco Sports News 2017.

 

SHARE

Leave a Reply