MAN wijst op de nadelige resultaten voor Curacao als toeristen onderhevig worden gesteld aan de lokale criminaliteit. Vooral de invasie van de lokale stranden kan ernstige gevolgen met zich mee brengen voor de toeristen industrie.

Door gebrekkige en ongelijke scholingskansen op Curacao steeg de werkeloosheid, waardoor de criminaliteit ernstig toenam over de afgelopen jaren. Het CfT heeft aangegeven dat de huidige PAR/MAN coalitie pas op plaats moet maken, en om budgetaire redenen geen extra geld meer mag uitgeven aan nieuwe projecten.

Aangezien de belasting ontwijkende toerisme sector al jaren voorrang geniet boven de levenskwaliteit van de lokale bevolking, heeft MAN-Statenlid Yael Plet, een brief gestuurd naar Minister van Justitie Girigorie om enige helderheid te verschaffen inzake de aanpak en registratie van overvallen op strand toeristen die het eiland bezetten.

Ook wil Plet weten wat de rol is van Politur, en of er iets geregeld wordt voor ondermeer toeristen die worden lastig gevallen tijdens hun vakantie op Curacao. De aanpak van de ‘reguliere’ criminaliteit toont helaas geen vooruitgang. Chineze ondernemers gelden als dagelijkse prooi voor de jeugdige misdadigers, waarbij er zelfs doden vallen.

De nieuwe regering heeft in haar programma aangeven dat zij de armoede, misdaad en werkeloosheid wenst aan te pakken, maar daar komt dus in de praktijk niks van terecht op deze wijze. Bezuinigingen beklemmen de algemene ontwikkeling, waarbij het toerisme geen baat heeft.

Het nieuwe kaninet moet snel oplossingen gaan zoeken om maatregelen te nemen tegen de onrust op het eiland voordat de situatie helemaal uit de hand loopt. Praatjes vullen geen gaatjes en de samenleving mag toch minstens verwachten dat de regering de algemene belangen van volk blijft behartigen.

Ring Ring / Crickey Conservation Society 2017.

SHARE

Leave a Reply