Volgens een nieuwsbericht van de NOS is er door de bezuinigingen bij Defensie een massale leegloop van militairen ontstaan, waarop er ruimte wordt geboden voor nieuwe vacatures die goedkopere jonge militaire arbeidskrachten moeten aantrekken.

Tijdens een ‘open dag’ leken de meeste jongeren interesse te tonen voor techologie, of anders onderhouds monteurs en tank chauffeurs. Maar een militair moet vooral leren schieten met verschillende wapens, zodat deze hun land kunnen verdedigen in tijd van nood.

Gelukkig heeft NL al ruim zeventig jaar geen oorlog meer gevoerd op eigen bodem, maar werden de militairen wel ingezet voor buitenlandse missies, zoals de Landmacht werd ingezet in Libanon, of zoals de hedendaage NL’se VN commando’s in Mali, en straks waarschijnlijk ook nog manschappen die moeten afreizen naar de zeer gevaarlijke missie in Syrie, waar de NL’se Luchtmacht al actief is en bijdraagt aan het bombarderen van onschuldige burgers. Gelukkig heeft Assad zijn chemische wapens al ingeleverd, maar buurland Israel nog niet!

Verder worden NL’se Mariniers en troepen van de Landmacht en Kustwacht ook ingezet op de Caraibische eilanden om de NL’s geopolitieke en economische belangen te behartigen en overzeese koloniale burgers te beveiligen, zodat Den Haag de touwtjes weer beter in handen krijgt en de autonomie op voornamelijk Aruba, Bonaire & Curacao, beter bekend als de ABC-Eilanden, weer kan beschermen tegen gevaren!

De NOS melde verder dat NL vacatures kan bieden voor 6.000 militairen, die de taken van het duurdere vertrekkende personeel moeten gaan opvangen. Tieners die de middelbare school verlaten worden gerekend tot de meest waarschijnlijke doelgroep. Jonge krachten zijn onvolwassen en goedkoper en dat kan de Defensie altijd wel goed gebruiken.

NPO / AA Magnum Analyst-Blog-Site News 2017.

SHARE

Leave a Reply