De PAR heeft in haar korte bestaan al haar coalitie partners ten gronde gericht. Een verborgen agenda of toeval, zou men denken? Sinds de PAR zich met de Curacaosche politiek ging bemoeien betekende dit voor vele de definitieve ondergang.

Vroeger gingen de verkiezingen op het eiland Curacao altijd tussen twee partijen, de Rode Democratische Partij en de Groene Nationale Partij, nu PNP. Nu maakt alleen PAR de dienst uit, gesteund door donkere krachten uit Nederland.

Nadat de FOL als een van de eersten met de PAR in bed ging, begon het fenomeen zich te onthullen. De samenwerking voerde de defintieve ondergang in. De leider werd veroordeeld en klaar was Kees. De FOL bestaat niet meer. Ook voor PAIS was hetzelfde lot van belang. Zij konden het homo-huwelijk er niet doorheen krijgen en daar bleef de partij dan ook steken.

Tijdens de laatste verkiezingen was het de beurt aan de PNP. Ook deze partij werd opgeruimd en kon tijdens de verkeizingen van 28 April, 2017 geen zetel meer bemachtigen. Hoe zou dit toch komen, en wat zijn de gevolgen daarvan? Over de consequencies hoeven wij het niet meer te hebben. De doodskus van PAR is duidelijk.

Nu is het de beurt aan de MAN, of zullen zij de aanslag wel mogen overleven? Wie dat denkt mag rustig verder dromen. Nederland heeft haar zinnen gericht op een complete overname, en de PAR zal die opdracht dan ook voor de boys in Den Haag uitvoeren.

De werkwijze van de PAR is simpel. Zij pronken met de veren van een ander, en schuiven tegelijkertijd de rest de “zwarte piet” toe. Deze fascistische vorm van opereren krijgt de rugdekking van de media, die met nep berichten en een nep karakter alle andere politieke partijen op Curacao de grond in werken.

De enige partij die deze oorlog kan overleven is de partij van Schotte, de MFK heeft allang door de hoe Nederland haar koloniale wind over de eilanden laat waaien. Door geen coalitie met de PAR aan te gaan, kunnen zij niet voor het vuur peloton worden geworpen, zoals dit met alle andere partijden moest geschieden.

Wel werd Schotte evenals Godet veroordeeld door de NL’se rechters. De kranten maakten gretig gebruik van deze aangeboden kans om alles wat fout is gegaan tijdens de PAR periode, de MFK daar de schuld van te geven. Tijdens de laatste verkiezingen werd dat maar weer al te duidelijk.

De overlopers van Tele-Curacao brengen alleen maar nieuws flitsen van de PAR en MAN, die het volgende kabinet moeten gaan vormen om de laatste spijkers in de kisten te slaan, en de laatst overgebleven coalitie partner de nek om te draaien. Hup Holland hup, laat de Leeuw vooral niet in z’n hempie staan is het motto.

De Curacaosche eigendommen worden zo langzamerhand overgedragen aan de NL’se misdadigers die zich ten kosten van alles en iedereen hier zullen komen vestigen. Landje veroveren anno, 2017. NL’ers kunnen hier voor helft van de prijs inkopen doen, en met de lage arbeidslonen vet munt slaan uit de rekolonisatie..

Het toerisme wordt samen met de BAB gebruikt als breekijzer om aan deze overname af te ronden. Ook in het bedrijfsleven gelden dezelfde principes, lokale ondernemingen worden ‘onder het motto van concurrentie’ evenzo aan de kant geschoven. Degenen die nog samenwerken met de NL’ers staat hetzlefde lot te wachten. Op zij, maak plaats, want wij hebben ongelovelijke haast.

De lokale inkomsten bronnen worden op deze wijze geisoleerd, zodat de eilandskinderen in de toekomst op de knieen moeten gaan om te bedelen voor genade. Sinds de PAR haar intrede deed, zijn de criminaliteit cijfers verdubbeld, als gevolg van armoede onder de bevolking. Narcisten zullen dit uitleggen als luiheid.

Ook de ongelijke scholings kansen hebben de jeugd de afgrond in geduwd. Papiamentu bai skol, zorgde ervoor dat de scholieren niet verder konen stromen in hun opleiding, te meer omdat er in deze taal geen hogere leerboeken aanwezig zijn. We doen wel stoer, met een eigen Universiteit, maar dat is gebakken lucht, omdat het bedrijfsleven, met een uitzondering hier en daar toch geen lokalen in dienst nemen. De 80/20 regeling is daar een goed bewijs van.

Wie in de toekomst nog op Curacao wilt wonen, zal dat moeten klaren onder het juk van de elite. Anders is deportatie naar NL nog het enig overgebleven alternatief. Oprotten en bek houden, wij zijn de baas. Wij de slachtoffers van de corrupte geld systeem wat de hebzucht naar behoren moet aanwakkeren, hebben het nakijken.

De moderne vorm van democratie is in feite een verscholen dictatuur. Manipulatie en censuur staan hier aan de wieg. Dank zij de media, mogen de mensen zich komen verrijken ten koste van de Curacaosche samenleving. Met het toerisme voorop, hadden we zowieso al niet veel meer in te brengen, want O Wee, je gebeente, dat men daar commentaar over durft te luchten.

De CAP heeft het voor het zeggen voor wat betreft de in- en uitvoer van het produkt, toerisme. De Coast Guard zal de toekomstige olie boringen moeten gaan beschermen, en de haven authoriteiten knippen en buigen als zoals het hoort. Op het land worden de kaarten door de ROV (MAN-gebied) geschudt en uitgedeeld.

Om de verhoudingen definief een nekslag toe te dienen, zal deceptie en bezetting de toekomst bepalen. Curacao was ooit de parel van het Caribisch gebied, nu is het de geldwasmachine van de NL’se criminele middenstand geworden. Met mooie plaatjes en andere vormen van leugens wordt de soep voorbereid. Die moet men natuurlijk niet te heet opdienen.

Crickey-Consevation Society 2006.

SHARE

Leave a Reply