De demissionaire Minister van Toerisme op St.Maarten wist aan te kondigen dat Viking cruises de eerste cruiseliner zal worden die het zonovergoten eiland weer aandoet na Orkaan Irma & Maria.

De Viking Sea heeft een capaciteit van bijna 1000 passagiers, en meert op 4 December aan op St.Maarten. Veel mensen op St.Maarten zijn hun woonhuis kwijtgeraakt na orkaan Irma. Doordat het volk de handen ineen heeft geslagen kan het cruise toerisme voorzichtig weer op gang om de in de steek gelaten burgers van inkomsten te voorzien!

Er moeten nieuwe verkiezingen komen omdat de regering van premier Marlin is gevallen. Maar door orkaan Irma en de slome houding vanuit Den Haag zijn er veel praktische problemen ontstaan op St.Maarten.

De Staten verkiezingen op St.Maarten worden uitgesteld tot 26 Februari, 2018 omdat veel mensen geen stemblijet kunnen ontvangen, omdat zij hun huis zijn kwijtgeraakt. Ook vele stemlokalen zijn onbruikbaar en bovendien heeft de kiesraad geen goede werkplek meer tot hun beschikking.

Na de verkiezingen zal het nieuwe parlement op 2 April, 2018 worden ingezworen. NL wil dat er in de tussentijd een interim regering wordt ingesteld, zodat de tegenstrijdige financieringsafspraken alvast kunnen worden ondertekend, maar na de reacties uit Den Haag wenst het volk dit niet bepaald meer te laten geschieden.

Orkaan Irma teisterde op 6 September, 2017 het eiland en sindsdien heeft voornamelijk het Rode Kruis met behulp van NL’se militairen voor de meest belangerijke noodvoorzienigen gezorgd. Aan de Franse kant konden de bewoners wel al beginnen met de werderopbouw van hun leven.

Een nieuwkomer die van het gastland eist dat mensen zich aan hen aanpast, inplaats van andersom, is geen immigrant, maar en koloniale bezetter. Daarom komen de mensen op St.Maarten in verzet.

Crickey Conservation Society / AA Magnum Analyst Blog News 2017.

SHARE

Leave a Reply