De NL’se ziekenhuizen liggen in het weekend vol met de jonge slachtoffers van coma zuip partijen, terwijl de begrafenis ondernemers rijk worden van de 30-plus dagelijkse zelfmoorden in Nederland.

Nu de Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) hard op wilt treden in zijn strijd tegen roken, alcohol en overgewicht, stuit dit op verzet bij de VVD, CDA en D66?

Als het aan Blokhuis (Christen Unie) ligt, zou de prijs van een pakje sigaretten de komende jaren moeten stijgen tot 10 euro per pakje. Verder wil Blokhuis een einde maken aan het stunten met de prijs van alcohol en zou frisdrank zonder suiker goedkoper moeten worden dan frisdrank met.

Het voornemen om de accijns op alcohol elk jaar te verhogen is volgens ingewijden inmiddels alweer geschrapt. Mensen mogen namelijk zelf wel bepalen of zij vergiftigd willen worden door alcohol.

Kerken worden disco’s en deze tendens mag natuurlijk niet zomaar verbroken worden ? Ingewijden wijzen er op dat de bedoeling was dat ‘problematisch’  alcoholgebruik zou worden bestreden.

Toen Blokhuis een paar weken geleden zijn akkoord in de ministerraad wilde laten behandelen werd hij teruggefloten. Zijn collega’s eisten van hem dat hij ook steun voor zijn plannen vergaart bij de coalitiefracties.

VVD, CDA en D66 vinden de aanpak van Blokhuis te overdreven. Vooral zijn plannen om het alcoholgebruik te verminderen stuit op verzet. Geweldsmisdrijven met alcohol als speerpunt mogen wel genegeerd worden om de Horeca te blijven ondersteunen.

Blokhuis hoopt echter de komende twee weken toch een akkoord te sluiten met zo’n vijftig instellingen, bedrijven en organisaties.

In dat zogenoemde preventieakkoord leggen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en diverse partijen gezamenlijke maatregelen vast om gezondheids problemen alsnog aan te pakken.

RTL Nieuws / ABC Flash Point Health News 2018.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JopiPachanga Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Pachanga
Guest
Pachanga

Naast waardeloze voeding ook nog eens zuipen en roken …………tijd om de ziekenhuizen te sluiten ?

Jopi
Guest
Jopi

Agenda 21, uitroeien bevolking, maar eerst nog even uitmelken, zoals de pensioenfondsuitkeringen verlagen en milieubelastingen verhogen ?