Het kabinet in Den Haag zegt dat het zich op milieugebied niet meer dan andere Europese landen wil inspannen.

Uit een gepubliceerde analyse van natuur en milieu in 2012, blijkt dat de Nederlandse lucht-, water- en bodem kwaliteit de meest vervuilde zijn van Europa.

De belangerijkste boosdoeners zijn vliegtuigen, vee, auto’s en kolencentrales. Dat is slecht voor de Volksgezondheid en dus de Economie vertelde Tjerk Wagenaar, directeur Natuur & Milieu.

Alle Noord- en West-Europese landen, met uitzondering van Belgie doen het beter dan Nederland. Nederland staat op de laatste plaats in Europa (#27) voor bodemkwaliteit. De Nederlandse bodem is verontreinigd met stikstof en fosfaat, afkomstig van de grote veestapel. NL voldoet niet aan de EU-nitraat richtlijnen of voorwaarden en heeft daarom van Brussel een ‘uitzondering’ op de norm gekregen!

Nederland heeft ook het meest vervuilde oppervlaktewater van Europa (plaats #27). De kans dat NL van deze laatste plaats afkomt is zeer klein omdat het kabinet Rutte structurele bezuinigingen op het waterbudget heeft vastgesteld op 150 miljoen euro.

Met Belgie en Luxemburg heeft Nederland (Benelux) de hoogste gemiddelde uitstoot van stikstofdioxide per km2. De concentratie fijnstof ligt in NL 25% hoger dan het EU gemiddelde. Gezondheidsschade voor veel mensen en aantasting van de natuur zijn het gevolg.

De resultaten in dit rapport zijn volledig gebaseerd op gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) , PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) en EEA (Europees Milieuagentschap).

Nederland haalt het Kyoto doel alleen door aankoop van buitenlandse emissierechten. Een zakelijke truc om lucratieve vervuiling rendabel te houden. Echt natuur vriendelijk zijn moet toch aan andere waarden getoetst worden.

Knak de Worst / Crickey Conservation Society.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
YoyoPayaso Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Payaso
Guest
Payaso

Eco Terrorisme verdient ook zakken met geld ……….doodschieten, omhakken, noem het maar op ?

Yoyo
Guest
Yoyo

Eeen gebouw van 100 jaar oud komt op de Wereld Erfgoed lijst, maar de duizend jaar oude natuur moet ruimte maken voor ‘ontwikkeling” ?